Llampuga

1:04 min.
0
0

Des de mitjans d’agost fins al 30 de novembre els pescadors amb llicència poden pescar la llampuga, que en aquesta època – condicionada per la seva migració pels mars – es troba en el Mediterrani, particularment en les costes de les Balears. Llampuga és el nom d’aquest peix en mallorquí i en aquesta època es troba en les cartes de tots els restaurants de la illa.

A causa del seu comportament en l’aigua, reunint-se al voltant d’objectes flotants, s’utilitzen xarxes especials de 200 metres de llargària i 22 d’amplària, sobre les quals els pescadors tiren des de la vora objectes triats amb eix objectiu. Les llampugues – el seu nom científic és Coryphaena hippurus – rodegen l’objecte i el pescador tan sols ha de tirar de la xarxa i ja té la seva presa.

Per a promoure la venda s’ha instaurat una nova tradició en Cala Ratjada, al nord-est de l’illa: la primera fira de la llampuga. En el port es reuniren milers de persones per assaborir alguns dels 22 plats de llampuga. Al voltant de llargues taules, inusuals per als mallorquins, sota els raigs d’un sol esplèndid.

Durada: 1´04 min.