Productes ecològics de Mallorca

6:17 min.
0
0

Avui volem convidar-los a una excursió per les granjes biològiques de Mallorca, presentar-los productes mallorquins de conreu ecològic perquè puguin tastar i comprar productes del camp lliures de productes químics.

Comencem en Algaida en el celler “Majoral”. Tots els vins es produeixen seguint les estrictes normatives del conreu ecològic. Recomanem el “Blanc Butibalausi” afruitat, per al qual s’han emprat diverses varietats de raïm prensal que li confereixen el seu aroma floral o també un negre Criança, com per exemple el Son Roig. La bodega la trobaran en Algaida, en el carrer del Campanar, del qual parteix un carreró sense sortida, al final s’hi troba el celler.

I continuem viatge cap a Llucmajor. Potser, després de degustar el vi, tingui gana de menjar una hamburguesa vegetariana, croquetes ecològiques o una mica de paté? La empresa “Mallorca Bio” ofereix productes vegetarians, molt saborosos i fruites confitades i verdures presentades en pots d’una manera molt decorativa. Aquestes saludables exquisideses les trobarà en Llucmajor en “Escala” en el carrer Ponent, entre la carretera cap a Arenal i la carretera direcció S’Aranjassa.

Podran comprar fruita i verdura fresa sense ruixar prop de Manacor. La cooperativa “Vinyol”, els productes de la qual també porten el nom “Oliver”, s’hi troba en la carretera en direcció a Felanitx. Com a punt d’orientació agafi la gasolinera, des d’allí parteix el camí de Son Fangó, en el punt quilomètric 3 trobaran un cartell que els indica la cooperativa.

Des de Manacor podran continuar a Capdepera o a Petra. En Capdepera mereix una visita la granja biològica “Binefela”, molt dinàmica. L’antic graner és digne de visitar i també les vaques, d’una raça amb banyes, molt rara en Mallorca. Els esperen fruites, verdures i cereals, no sols de conreu biològic, sinó de conreu biodinàmic i mel casera. La granja s’hi troba en el camp entre Capdepera i Cala Rajada. Vagin en direcció Cala Mesquida fins al camí de Cala Moltó, un cartell indica el camí a la granja.

No molt lluny de Petra, podrà visitar la granja “Taulera” i agafar forces amb fruites, verdures i productes lactis de cultiu ecològic. I després continuem cap a Consell. En la cooperativa “Camp Mallorquí” ens esperen unes postres sanes: fruits secs, especialment ametlles i garrofes mallorquines.

Els fruits del garrofer antigament eren el menjar de gent pobre, però avui en dia s’hi extrau un xarop saborós i els fruits s’hi utilitzen per al licor mallorquí de Palo. Trobaran la cooperativa en el Polígon de Consell en l’avinguda del Raiguer, 5.

Ara potser vindria bé un traguet de vi. El celler “Puntiró” en Santa Maria del Cami , que potser ja conegui de la nostra ruta de vins de Binissalem, s’hi troba en la plaça del mercat , la plaça Nou. Una especialitat és el “vi dolç”, un vi daurat que durant els 12 mesos que està en els barrils de roure desenvolupa el seu aroma fort i càlid.

I per finalitzar encara tenim una cosa molt especial, val la pena fer el camí fins a Sóller. Vagin fins al centre de Sóller, passant per la rotonda i girant poc abans de la gasolinera tres vegades cap a la dreta fins al camí des Dragona. Aquí trobaran la granja “Fet a Sóller” on podran gaudir de pa de figues, mel, tisanes, delicades melmelades i de tomàquets secs, macerats en oli d’oliva.
Desitgem un bon apetit!