Vins de la terra

3:31 min.
0
0

En aquest reportatge els presentem vins mallorquins que no són ni de Binissalem ni de Pla i Llevant, però que no per això són menys gustosos. Sota el títol “vins de la terra”, de nou ens dirigim a degustar vins, que vostè mateix podrà tastar en Andratx, Alaró i Inca.

Aquests vins, de cap manera, són vins de taula senzills. Malgrat que no compten amb “denominació”, la garantia que indica la qualitat d’origen, donat que els cultius dels ceps es troben fora de les dues regions vinícoles conegudes; la qualitat d’aquests vins no és menor.

Que és així poden comprovar-ho directament en Andratx en el celler Santa Catarina. Volem recomanar el blanc i el rosat, i si prefereix el vi negre, el afruitat Merlot. Un vi molt especial és el Gran Reserva 1997. Trobaran el celler modern, un soterrani modern construït amb la típica pedra sorrenca mallorquina en la carretera en direcció Capdella a 4 km. d’Andratx a mà esquerra.

Ara continuem viatge a Inca, cap a la finca coneguda més enllà de l’illa, Son Bordils. Aquesta finca existeix des de l’any 1433 i aproximadament des d’eixa època es produeix vi aquí. Per tant és una de les finques més antigues de l’illa. Volem recomanar especialment els vins blancs: el Chardonnay, un vi fort amb 13 % d’alcohol, també el Muscat del mateix any i el blanc mallorquí del raïm autòcton prensal, possiblement el més sec d’aquests tres vins, ja de per si secs.

Després d’haver assaborit els vins de la terra potser doni crèdit a la llegenda que diu que la raó principal perquè el rei Jaume I d’Aragó, conqueridor de Mallorca, decidira alliberar l’illa dels moros, era per obtenir les terres mallorquines amb les vinyes dels quals provenien eixos vins tan nobles.