Museu de Pollença

3:13 min.
0
0

Pollença ha sigut sempre la ciutat dels artistes: pintors com Anglada Camarassa i Tito Cittadini inclús van deixar Paris per aquest lloc. Des de fa més de trenta anys té lloc aquí el Certàmen Internacional d’Arts Plàstiques, els guanyadors del qual exposen les seves obres en el Museu de Pollença, el qual té a més a més altres coses que oferir, com la col·lecció de retaules gòtics, que prové en part de l’esglèssia parroquial i en part de la capilla del Puig de Santa Maria.

Una part important del museu està dedicada a l’artista Atilio Boveri, els olis del qual van ser creats a Mallorca entre 1912 i 1915 i reprodueixen els Jardins de Raixa, el Castell del rei, les coves de Bóquer, el Torrent de Pareis, el molí de Can Jura, el pas dels Ternells, els fruiters i els horts de Pollença, el Calvari, els carrers de Pollença, les figueres, les oliveres i ametllers.

I a més a més, una Mandala sorpren als visitants del Museu de Pollença, pels budistes l’explicació del naixement, de l’existència i la destrucció de l’univers, una complicada ajuda per la reflexió i la concentració.

Durant la seva visita a Pollença a l’any 1990, el Dalai Lama va regalar a la ciutat una Kalachakra Mandala, també coneguda com “roda del temps”. La complicada mandala representa a 722 déus i els seus palaus i va ser elaborada en el monasteri de Namgyal, a l’Himalaya indi.

Oficialment el Museu de Pollença va obrir les seves portes a l’any 1975 a l’antic convent dels dominicans, construit entre 1588 i 1616 i ocupat pels monjos fins 1836. Avui dia, el museu és un punt de trobada cultural pels amants de l’art i la música, així com per entusiastes del teatre.