Sabates de Mallorca, ahir i avui

2:25 min.
0
0

La història del calçat mallorquí comença a l’Edat Mitja; a la que la indústria del calçat era una de les principals activitats que produíen una ajuda important a l’economia de la ciutat de Palma. És llavors quan les Illes Balears han arribat a anomenar-se Les Illes del Calçat. A part de l’autoconsum de les sabates per part del mallorquins, aquests van ser exportats a altres països.

A la primera Guerra Mundial el comerç amb les sabates va anar aumentant molt per la seva necessitat, i ja que Mallorca era una de les seves principals localitzacions, fou guanyant prestigi a l’exportació de sabates. Al 1930 es va fundar el Gremi Sabater a Inca.

Sigui en bons o dolents temps, Mallorca segueix lligada a la indústria de la pell. Vàries marques han trobat el seu camí primer a Europa i després al món i s’han establert amb referència d’innovació, creativitat i disseny.

També segueixen les sabates tradicionals com les abarques i espardenyes. Són tan còmodes i especials que tot mallorquí té, almenys, un parell a l’armari. El punt més fort de la indústria està a Inca; allà es troben els sabaters més prestigiosos i antics de Mallorca. És un símbol de creativitat i qualitat: clàssic, vanguardista, esportiu, ortopèdic, etc. Per què no passar-se i mirar la quantita de sabates mallorquines que existeixen?