Pa amb oli, menjar de savis

Igual que l’ensaïmada o la paella, el conegut pa amb oli de Mallorca està vist com una delícia nacional.

Pa amb Oli no és un nom qualsevol, sinó que d’això mateix es tracta , de la simple combinació entre pa moreno, tomàquet refregat, oli i sal; existeixen també, altres versions personalitzades o tradicionals a una família, segons els gusts: uns, li afegeixen un poc d’all i d’altres, no li posen tomàquet.

Això es combina amb un poc de cuixot salat o ibèric, o un poc de formatge, o també es pot menjar al natural. Tant per dinar, per esmorzar com per sopar, el pa amb oli s’ha convertit en una espècie de cultura i tradició entre els mallorquins. Fins i tot, entre els mallorquins se sent dir: “quedem a ca meva i fem uns pa amb olis? “ i no el que se sol sentir: “fem un cafè?”. Aquesta menja es troba a qualsevol bar de Mallorca i als restaurants se sol trobar com a entrant, amb un platet d’olives.

Gaudir de un pa amb oli, a una platja de Mallorca, és com un somni fet realitat…

FER UN COMENTARI

*