Embotit sobrassada i formatge mallorquins

En el reportatge d’avui els convidem a provar el formatge i l’embotit mallorquins. Comencem pel sud de l’illa en la formatgeria “Formatges S’Atalaia”, prop de Llucmajor. Aquí s’esforcen en seguir la mateixa fabricació artesana del formatge d’ovella i cabra que ja hi figura en documents de 1407. Poden tastar els productes durant la seva visita. La formatgeria s’hi troba aproximadament a 8 km. passant Llucmajor en direcció S’Estanyol. Més al sud, prop de Campos, les 60 vaques de pintes negres de raça frisona proporcionen a la família Burgueras amb els seus 1000 litres diaris de llet, una matèria primera extraordinària per al delicat formatge: a diari es produeixen 80 quilos. Però tampoc han de deixar de costat el quark de nata fresca. “Formatges Ca’n Burguera” està en la carretera Campos-Colònia Sant Jordi, aprox. 7 km. passat Campos. El famós embotit de pebrot, la sobrassada, normalment és de porcs blancs. La sobrassada de porcs negres es considera una delicadesa especial. “En Ca’n Manxa” en Felanitx, en el carrer Pare Aulí número 13, sap especialment bé. A més a més en Felanitx també trobarà la empresa “Ramaders Agrupats”, aproximadament a un quilòmetre en direcció a Porreres. Especialitzats en carn fresca i embotits, també ofereixen formatge. És a dir, no sols hauria de provar la sobrassada, també hauria de tastar el formatge – tal vegada el “Ca’n Roig” mallorquí. En Sóller pot provar en “Embutidos La Luna” tota la varietat d’embotits de Mallorca, especialment recomanables són la sobrassada i els delicats patés, però també el botifarró petit, el “butifarron” o el “Camaiot” fosc de carn magra i moltes espècies. En Artà, en “Ca’n Balaguer” hi ha una àmplia oferta de sobrassades, des de les de porc blanc fins les de porc negre. La carnisseria la trobarà en el carrer Gran Via de la Constitució, 55. Els desitgem bon apetit i que gaudeixen de la degustació.

FER UN COMENTARI

*