Torró i melmelada

No tan sols a Mallorca, sinó a tota Espanya, el torró és un dolç tradicional. És una massa dolça, que se prepara a partir de farina, sucre, clara d’ou i moltes atmetlles. Encara que es pot gaudir d’ell durant tot l’any, és sobretot entre desembre i gener quan es prepara en quantitat. Existeixen moltes varietats i sabors, alguns passats de generació en generació, d’altres creats amb novetat: amb trufes, amb fruita, amb nata i avellana, amb coco, amb xocolata, però a Mallorca se segueix preferint el d’atmetlla.

També la melmelada és un món en sí mateix a Mallorca: amb tanta varietat de truites, que creixen a l’illa, es produeixen tals quantitats de melmelada que molta és exportada. La millor melmelada és, naturalment, la pròpia de casa, després ve la del mercat setmanal o dels grans mercats de les ciutats. Avui en dia, també es troben a reconegudes bodegues i importants tendes de delícies de les Illes. Allà es troben les majors delícies de la nostra preuada illa.

FER UN COMENTARI

*